wtorek, 4 października 2011

Paluszki kokosowe z ostro- słodkim musem


Paluszki z łososia w kokosowej panierce z musem chilli- brzoskwinia ;]

Składniki:
filet z łososia
wiórki kokosowe
dojrzała ( a nawet przejrzała) duża brzoskwinia
1/2 papryczki chilli
kolendra
sól
oliwa o neutralnym smaku.

Filet obieramy ze skóry i usuwamy ewentualne ości. Kroimy na podłużne kawałki i nacieramy oliwą. Panierujemy w wiórkach kokosowych, pieczemy do chwili jak wiórki zaczynaj brązowieć.

Brzoskwinie obieramy ze skórki i miksujemy z papryczką. Ten słodko- ostry smak jest oszałamiający. Bardzo lubię doprawiać wszystko chilli - więc uważajcie, najlepiej spróbujcie dać na początek mniejszy kawałek; wszystko też zależy od poziomu ostrości papryczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz