wtorek, 29 listopada 2011

Kanapki z pietruszkowym pesto


...w taki oto sposób zjadłam cały pęczek nie specjalnie lubianej przez siebie pietruchy. Pesto pietruszkowe jest oszałamiające. Do makaronów raczej nie pasuje; ale kanapki, grillowane warzywa, mięsa, ryby- świetnie współgra.

Składniki:

pęczek pietruszki
2 ząbki czosnku
garść migdałów
trochę parmezanu ( nie aż tak dużo jak w standardowym pesto; tu dajemy ok 2 łyżek)
sól
pieprz
olej z pestek winogron ( moim zdaniem lepiej pasuje niż oliwa)

Robimy:

Miksujemy razem ;] Chleb smarujemy twarożkiem, grillujemy ( dusimy, smażymy) cukinię przyprawioną papryką, układamy na twarożku i wszystko pokrywamy grubą warstwą pesto.

Marzenie.

1 komentarz:

  1. ja uwielbiam każde pesto, zwłaszcza z migdałami!

    OdpowiedzUsuń