sobota, 9 czerwca 2012

Klasyk: pomidorki z mozzarellą



Zaczyna się sezon na soczyste pomidory :) Więc zaczynam robić ulubiony klasyk : bazylia, pomidorki, mozzarella. Dobra oliwa, sól i pieprz i gotowe :) Ja daję całą garść bazylii, ale gdybym dała tak jak lubię to na zdjęciu nic by nie było widać  ;]

Wersji znam dużo : min z wyciskanym czosnkiem ; troszkę czosnku na każdy plaster pomidora i robi sie  pikantnie.

Opcja z anchois , jak ktoś lubi ( ja tak ) ; też po kawałku na każdy plasterek.

Jeszcze zamiast oliwy można polać vinegretem balsamicznym (ocet balsamiczny, oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru).

Jak ktoś zna jeszcze jakąś wersję to dawać mi ją tu i to szybko :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz