niedziela, 29 lipca 2012

Pierożki z malinami i jagodami na papierze ryżowym.

Po sukcesie z pierożkami na papierze ryżowym w wersji słonej ( feta i botwinka), zrobiłam też je na "słodko", chociaż cukru w cale nie dawałam, wystarczy mi do szczęścia nadzienie z owoców :)

Potrzebujemy maliny i jagody, miętę, papier ryżowy, jogurt naturalny.


Każdy pergamin moczymy przez 20 sekund na talerzyku z wodą, wyciagamy, układamy na środku owoce z listkiem mięty i zawijamy w kwadracik.


Gotujemy na parze, kładziemy na tej grubszej stronie gdzie zawijaliśmy ciasto. Podajemy na jogurcie z miętą... oraz jeśli macie jakies swoje ulubione dodatki, to czemu nie ? Miód, cukier puder....


1 komentarz:

  1. Powiem szczerze ,że pierwszy raz takie widzę i .... jak najbardziej mi się podoba :DD!

    OdpowiedzUsuń