środa, 8 sierpnia 2012

Bagietka na grilla z czarną pastą

Pogoda na weekendy jest ostatnio idealna na wieczorne grille :)
A to mały pomysł na jego urozmaicenie : bagietka opiekana na grillu z czarną pastą.


Pastę ukręcamy w mikserze ze słoiczka czarnych oliwek i słoiczka suszonych pomidorów. Dodajemy 2-3 ząbki czosnku, oliwę albo olej z zalewy po pomidorach , troszke pieprzu i soli do smaku...i ewentualnie garść listków kolendry.


Duże kawałki bagietki smarujemy w środku pastą.

Wybaczcie, małe urozmaicenie : oto moja sznaucerka : Adelajda  :) z pluszową truskawą.



A to już gotowe bagietki: gorące, chrupiące i pachnące prosto z grilla.


2 komentarze:

  1. te bagietki wyglądają przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. gdybym tylko przekonała się do oliwek na pewno bym wypróbowała.. bo wygląda smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń