poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Crostini z malinami i malinowym balsamico.


Zrobicie i się zakochacie   :)

Chrupiące, słodko- kwaskowe z tą nutką limonki. Trzeba się pospieszyć z ich zrobieniem, bo maliny w tym roku już są chyba przy końcu.

Potrzebujecie: białą bułkę lub bagietkę, maliny, limonkę, ocet balsamiczny, oliwę, twarożek do kanapek - naturalny albo lekko solony.


Wylewamy na patelnię ok 1/4 szklanki octu
balsamicznego i dorzucamy szklankę malin. Rozgniatamy maliny i czekamy aż ocet odparuje i zgęstnieje.

A teraz reszta zależy od Was- nie chcecie pestek ? To musicie przetrzeć przez drobniutkie sitko. Jeśli sos nam za bardzo zgęstnieje dodajmy sok z limonki.


Grzanki podsmażamy na oliwie. Zanim wystygną nakładamy na nie twarożek, maliny, polewamy sosem i ocieramy na wszystko skórke limonki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz