środa, 29 sierpnia 2012

Sałata na różowo: z malinami i różowym pieprzem.



Do tej sałaty natchnął mnie pewien ser znaleziony na półce: biały, plasterkowany z dodatkiem mascarpone i różowym pieprzem.
Bardzo dobry, wypuściła go jedna z naszych polskich firm mleczarskich.

Na zwykłą kanapkę mi nie za bardzo pasował...ale ta sałatka...o tak !

Ja ją zrobiłam na rukoli, zastanawiam się czy jej smak nie jest za mocny, możecie spróbować ze szpinakiem.
Co potrzebujemy?

- rukola albo szpinak

- maliny, plasterki białego sera z pieprzem

Na dressing: ( na 1 porcję)

- 2 łyżki oliwy

- 1 łyżeczka octu jabłkowego

- szczypta soli i cukru

- trochę soku i otartej skórki limonki

- łyżeczka lekko rozgniecionych ziaren różowego pieprzu


Dressing dobrze mieszamy i dodajemy do niego pieprz, odstawiamy na 30 minut, żeby ziarenka zmiękły. Dopiero wtedy ( najlepiej po mocnym wstrząśnięciu słoiczkiem) polewamy sałatę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz