poniedziałek, 29 października 2012

Rigatoni z grillowaną cukinią

 

 
Bardzo dobre danie, sezonowe, kolorowe z żółtą i zielona cukinią, listkami oregano i delikatna pikanterią sera pleśniowego       


 
Będziemy potrzebować żółtą i zieloną cukinię, rigatoni, świeże oregano, oliwę, 2 ząbki czosnku, ulubiony długo dojrzewający ser ( u mnie Le Rustique) i ewentulnie kawałek pieczonego kurczaka. Chociaż uważam, że jednak smaczniejsze jest w wersji wege.

 
 Kurczaka pieczemy , przyprawionego solą, piperzem i słodką papryką, potem dzielimy na małe kawałki. Cukinie grillujemy, rigatoni gotujemy al dente.


Gdy mamy gotowe i gorące wszystkie składniki, mieszamy razem i dodajemy pokrojony na kawałki ser. Rozpuści sie i oblepi każdy składnik dania. Mieszamy dokładnie, dodajemy listki oregano i polewamy oliwą wymieszaną z 2 roztartymi zabkami czosnku.

 


1 komentarz: