niedziela, 27 stycznia 2013

Pomelo z suszonymi pomidorami i miodowym dressingiem


 Zima zimą, ale jednak świeże sałatki z cytrusów też można robić. W tej mamy pomelo, suszone pomidory, pestki dyni, ulubiony mix sałat ( u mnie botwinka i szpinak).



 Dressing najlepszy będzie miodowy vinegret : 4 łyżki oliwy, jedna łyżeczka płynnego miodu o delikatnym smaku ( wielokwiatowy), 1 łyżeczka białego octu winnego, sok z 1/2 cytryny. Mocno wstrząsamy w zakręconym słoiczku.


2 komentarze:

  1. Wygląda wspaniale i wszamałabym jak nic! Niestety mam uczulenie na pomelo-puchną mi usta i wyglądam...lepiej nie mówić ;) Ale zawsze można czym zastąpić mam nadzieję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To straszne :( pomelo to mój ulubiony cytrus, nie wiem co bym poczęła, gdybym była na niego uczulona ;) Kiedyś zrobiłam podobną sałatkę ale z czerwonym grejpfrutem, więc warto spróbować !

    OdpowiedzUsuń