wtorek, 12 lutego 2013

Boczniaki w orzechowej skorupce.




Nigdy jakoś nie miałam pomysłu a boczniaki. Były takie jakieś... ani nadziać i zapiec, ani zamarynować. No nic. Panierowana jak schabowe- to już się znudziło. Ostatnio odkryłam wegetariańskie "flaczki" zrobione na pociętych w paseczki boczniakach. to było coś. A tak poza tym... dość marnie z pomysłami.



Ale urodziło mi się coś : boczniaki mają orzechowy posmak, więc zróbmy orzechową panierkę. Do tego dressing balsamico, rukola - sałata też z orzechowym posmakiem, feta i orzechy włoskie. No i jest. Bardzo zacne.

Boczniaki panierujemy jak na tzw "schabowe"; w jajku ale zamiast bułki tartej bierzemy zmielone orzechy włoskie. Wcześniej rzecz jasna je solimy. Smażymy.

Podajemy na sałacie z rukoli, posypane orzechami i fetą.

Dressing to oliwa, sok z cytryny i ocet balsamiczny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz