wtorek, 19 lutego 2013

Brokuł zapiekany z żurawiną

Proszę bardzo, z niczego wyszło coś. Naprawdę COŚ.

Musicie mieć pod ręką brokuła, garść suszonej żurawiny, gęstą śmietankę i jajko.

Brokuła gotujecie na pół-miękko w osolonej wodzie doprawionej dodatkowo płaską łyżeczką cukru. Odcedzacie i dzielicie na małe różyczki.

Żurawinkę zalać najlepiej ciepłą wodą żeby napęczniała i dobrze odcedzić.

Jajko mieszacie ze śmietanką , dajecie szczyptę soli i cukru i zalewacie brokuła z żurawiną. Śmietanki dajecie tyle samo ile objętościowo jest jajka. Masy z tego przepisu starczy Wam na 2 kokilki.
 

Pieczecie aż się zetnie i zarumieni.  Wygląda i smakuje świetnie. Proste, pyszne i kolorowe. Ten zielony z czerwonym. Niestety akurat w chwili jak wyjęłam z pieca bateria w mojej lustrzance sie rozładowała. Ale co tam, strzeliłam telefonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz