niedziela, 14 kwietnia 2013

Łosoś i pieczone warzywa z kuminem i czosnkiem


 Mega proste, zdrowie i pyszne. Dzięki kuminowi z nutką egzotyki. Szybko się robi : wrzucamy warzywa i łososia w piec ....  i czekamy cierpliwie  :)


Moje pieczone warzywa składały się z  : 1 marchwi , 1 pietruszki , 1 cukinii, 1 papryki, 2 papryczek chili ( w całości, ale bez ziaren), 6 ząbków czosnku ( w całości, obranych i zgniecionych nożem - lepiej wydobędą aromat). Do tego sól, kumin i oliwa.



 To co trzeba obieramy , kroimy na duże kawałki, obtaczamy w oliwie i kuminie , solimy i wrzucamy w piec. Podobnie robimy z dzwonkiem łososia : w piec aż się upiecze, bez przypraw, tylko szczypta soli.

Łososia podajemy na upieczonych warzywach z cytryną.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz