niedziela, 9 czerwca 2013

Szparagi z truskawkami na grzance, skropione miodowym balsamico.

Okej, nie trzeba dużo pisać- to jest genialne. Chrupiąca grzanka, miodowy balsamico, delikatna mozzarella i to połączenie szparagów ze słodkimi truskawami. Cudo.

Potrzebujemy szparagi ( ugotowane na chrupiąco w osolonej i posłodzonej wodzie; możemy je też ugrillować razem z grzanką), dobry chleb ( u mnie tzw "włoski"), mozzarella w kulach, truskawki, ocet balsamiczny, miód, oliwa, sól.

Wiosna na talerzu.


Kromki chleba grillujemy na brązowo ( na patelni lub normalnym grillu); układamy na talerzu i skrapiamy oliwą.

Na grzance układamy plasterki mozzarelli i skrapiamy sosem z miodu i octu.


Teraz dodajemy szparagi i truskawki ; skrapiamy drugą częścią miodowego balsamico.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz