niedziela, 1 września 2013

Omlet z garam masalą i mlekiem kokosowym



Jak zwykle kombinuje coś z pogranicza kuchni indyjskiej ( mojej ulubionej!). Ten omlet jest wyraźny w smaku, z chrupiące warzywami i niezwykle kremowy dzięki mleku kokosowemu.

Potrzebujemy:

- 2 jajka
- 3 łyżki mleka kokosowego
- mieszanka warzyw ; polecam Stimerię Hortexu z groszkiem cukrowym, żółtą i czerwoną marchewką.
- łyżka groszku z puszki
- łyżeczka drobno posiekanej papryczki chili
- przyprawa garam masala ( łyżeczka lub więcej)
- sól
- olej do smażenia

Jajka wraz z 2 łyżkami mleka kokosowego bardzo dokładnie mieszamy trzepaczką i solimy. Wszystkie surowe warzywa podsmażamy na łyżeczce oleju, doprawiamy garam masalą i zalewamy masą kokosowo- jajeczną. Dodajemy groszek z puszki i smażymy pod przykryciem na bardzo małym ogniu.

Podajemy z łyżką mleka kokosowego na wierzchu.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz