niedziela, 1 września 2013

Smażony bakłażan z camembertem


Pycha przekąska lub kolacja na ciepło. Bakłażan jest smażony , ale smażenie na głębokim i rozgrzanym tłuszczu okazało się mniej kaloryczne niż przypuszczałam. Bakłażan jest chrupiący ale nie przesiąka olejem.

Potrzebujemy :

- bakłażana
- camembert
- 1 jajko
- tartą bułkę
- sól

Bakłażana kroimy na grube plastry; pomiędzy nie wkładamy 2 plasterki camemberta. Takie bakłażanowe kanapki panierujemy w jajku i bułce. Smażymy szybko na rozgrzanym oleju aż ładnie się zarumienią.

2 komentarze:

  1. Super danie, zawsze łączyłam bakłażana z mozzarellą, a można i tak ;) Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)

    OdpowiedzUsuń